Nieuws

de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@279e128e

Persbericht: Ventilatoren en dataplatform van ebm-papst zorgen voor een gezond binnenklimaat

Een goed binnenklimaat is een van de meest belangrijke onderwerpen voor exploitanten van gebouwen sinds COVID-19. Er is nu een slim cloud-based platform dat het mogelijk maakt om data van binnenruimtes te monitoren en controleren, wat relevant is voor onze gezondheid. Ventilatoren van ebm-papst gebruiken sensoren om data te verzamelen voor dit platform.

Tot nu toe werd de binnenluchtkwaliteit voornamelijk beoordeeld op basis van schattingen of CO2 meting in de ruimte. Gebouwen worden zoveel mogelijk geventileerd, waardoor medewerkers en bewoners vaak worden blootgesteld aan warmte, kou, vochtigheid en vervuilende stoffen van buitenaf. Deze elementen hebben een negatieve invloed op iemands gezondheid. Als gevolg hiervan wordt het steeds belangrijker om een systeem te gebruiken dat de luchtuitwisseling en luchtfiltering regelt op basis van meetbare gegevens en reageert op veranderingen in de luchtkwaliteit.

Een slim platform verwerkt de gegevens
Ventilatoren van ebm-papst worden gebruikt in verschillende soorten apparatuur, zoals luchtbehandelingskasten en luchtreinigers. Ze gebruiken sensoren om verschillende parameters te registreren en te verwerken, bijvoorbeeld toerental, trillingen, geluid, luchtsnelheid, volume, druk én vooral luchtkwaliteit.

De ventilator draagt de verzamelde gegevens met behulp van een geïntegreerde connectiviteitsoplossing over naar het ebm-papst Building Connect-platform. Op dit platform worden de gegevens verwerkt en geanalyseerd, die vervolgens toegankelijk zijn voor de gebouwexploitant en worden gebruikt om gebouwbeheersystemen te optimaliseren. Het Building Connect-platform van ebm-papst speelt daarom een actieve rol in het bewaken van de binnenluchtkwaliteit en het energie-efficiënt reguleren ervan. Algoritmen leren van gebruikersgedrag, gebouwkenmerken en omgevingscondities en helpen, met behulp van energiebesparende ventilatoren van ebm-papst, om een geoptimaliseerd ecosysteem te creëren.

Schone lucht en energiebesparing
Deze technologie stelt gebouwexploitanten in staat om centrale en lokale ventilatiesystemen te verbeteren, zodat de binnenluchtkwaliteit op een optimaal niveau kan worden gehandhaafd en de energiekosten kunnen worden geminimaliseerd. Een ander voordeel is dat de snelheid waarmee lucht wordt uitgewisseld en gezuiverd met volledige nauwkeurigheid gemeten en geregeld kan worden.

de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@279e128e