Nieuws

de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@772aa42f

Persbericht: Diagonale compact-ventilatoren voor elektronicakoeling

De toenemende hoeveelheid componenten per serverkast en steeds grotere stroombehoefte worden een uitdaging voor de koeling van elektronica. ebm-papst heeft de nieuwe krachtige DiaForce diagonale compact-ventilator speciaal ontwikkeld voor kritische toepassingen waarbij de ventilator maximale zekerheid moet bieden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij datacentra of basisstations voor mobiele communicatie.

DiaForce levert tot wel 50% meer koelcapaciteit met 6 dB (A) minder geluid

Tot nu toe werden axiale compact-ventilatoren voornamelijk gebruikt voor elektronicakoeling, maar met een steeds hogere vraag naar koelvermogen worden deze compacte ontwerpen tot het uiterste gedreven. Er is weinig ruimte in deze applicaties en het is vaak onmogelijk om simpelweg meer of grotere ventilatoren te installeren. Om toch het koelvermogen te blijven verhogen worden vaak twee axiale compact-ventilatoren met tegengesteld draaiende rotoren geplaatst, maar dit resulteert in een hoger energieverbruik en beduidend meer geluid. Om deze speciale uitdagingen het hoofd te bieden, heeft ebm-papst de DiaForce diagonale compacte ventilator ontwikkeld.

Diagonaal in plaats van axiaal
Net als bij een axiale ventilator, blaast de DiaForce ook lucht in axiale richting. In vergelijking met een centrifugaal-ventilator biedt dit voordelen in hoe deze ventilator geïntegreerd wordt in het ontwerp. De kracht van de DiaForce ligt in de unieke geometrie van de waaier en behuizing die turbulentie minimaliseert en het tegelijkertijd mogelijk maakt in te zetten bij een hogere tegendruk. Deze aerodynamische optimalisatie reduceert het geluid aanzienlijk en geeft tot 50% meer koelvermogen.

Hoge betrouwbaarheid voor maximale zekerheid
De diagonale compact-ventilator wordt gebruikt om elektronica te koelen waarbij de beschikbaarheid altijd gegarandeerd moet worden, zoals bij datacentra, autonoom rijden of clouddiensten. Dankzij zijn eigenschappen voldoet de DiaForce nu al aan de toekomstige eisen van dit soort elektronicakoeling. De eerste samples van de DiaForce zijn al beschikbaar; serieproductie van het formaat 119x119 mm start in het voorjaar van 2021.

de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@772aa42f