Nieuws

Persbericht: Stefan Brandl gaat ebm-papst te verlaten

Stefan Brandl, 52 jaar, Chief Executive Officer van de ebm-papst Group, heeft besloten het bedrijf te verlaten per 30 juni 2021 om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan als Vice-voorzitter van de Dräxlmaier Group.

Stefan Brandl, Chief Executive Officer, ebm-papst Group

Thomas Wagner, Managing Director Production en Deputy CEO van de ebm-papst Group sinds 2002, zal de CEO opvolgen vanaf 1 juli 2021. Thomas Nürnberger, CEO van ebm-papst China sinds 2016, zal de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen voor Sales en Marketing van de Group met ingang van 1 april 2021.

Stefan Brandl heeft gedurende zijn meer dan 30 jaar bij ebm-papst verschillende verantwoordelijke functies bekleed, meest recent als CEO. Hij heeft een beslissende rol gespeeld in de positieve ontwikkeling van het bedrijf. De ebm-papst Group is strategisch gepositioneerd om zijn succesvolle en duurzame toekomst te verzekeren. Onder zijn leiding transformeerde ebm-papst tot één sterke bedrijvengroep met een duidelijke focus op groei op de Chinese en Noord-Amerikaanse markten. Tegelijkertijd was hij baanbrekend door de lancering van ebm-papst Neo als denktank en innovatie-hub voor het ontwikkelen van nieuwe digitale businessmodellen voor de hele ebm-papst Group.

Gerhard Sturm, oprichter van ebm-papst en erevoorzitter van de Adviesraad: “Namens de aandeelhouders / partners wil ik Stefan Brandl met heel mijn hart bedanken voor alles wat hij de afgelopen dertig jaar voor ons bedrijf heeft betekend. We vinden het allemaal heel erg jammer om hem te zien gaan. De enige kleine troost is dat hij trouw blijft aan familiebedrijven, want die vormen het hart van de Duitse Mittelstand. We wensen hem het allerbeste voor zijn professionele en persoonlijke toekomst. "

Dr. Ludger Laufenberg, voorzitter van de ebm-papst Group Advisory Board:

"Ik wil de heer Brandl namens de Adviesraad bedanken voor het vormgeven van de positieve ontwikkeling en strategische richting van de ebm-papst Group, evenals zijn succesvolle management tijdens de huidige Corona-crisis. We feliciteren hem met zijn nieuwe functie en we willen onze al lang bestaande gedelegeerd bestuurder, Thomas Wagner, bedanken voor zijn optreden als CEO en daarmee de continuïteit in het management van het bedrijf verzekeren. Thomas Nürnberger zal de volledige verantwoordelijkheid voor verkoop en marketing binnen de groep overnemen. Ook hem wensen wij veel succes. Het managementteam is een ervaren, goed gecoördineerd team dat vastbesloten is om het groeitraject van het bedrijf consequent voort te zetten in nauwe samenwerking met onze medewerkers. ebm-papst is uitstekend gepositioneerd voor de toekomst. ”

CEO Stefan Brandl: “Mijn hele professionele leven en carrière heb ik bij ebm-papst doorgebracht. Het bedrijf nu verlaten is op zijn zachtst gezegd niet gemakkelijk. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan de aandeelhouders / partners, de Raad van Advies, mijn collega's in de Raad van Bestuur en gewoon al onze medewerkers voor wat altijd echt teamwork is geweest op basis van wederzijds vertrouwen. Het bedrijf is strategisch buitengewoon goed gepositioneerd en ik zal het mijn volledige passie, toewijding en toewijding geven tot aan mijn allerlaatste werkdag bij ebm-papst. "