Nieuws

Persbericht: Nieuwe EC centrifugaalventilatoren met meer vermogen en hoger rendement

Ventilatoren worden voortdurend ontwikkeld omdat de vraag van gebruikers naar regelmogelijkheden en vooral energie-rendement snel toeneemt. Wettelijke eisen, het vergroten van het bewustzijn van milieukwesties en mogelijke besparingen op de bedrijfskosten dragen hier ook aan bij.

Afbeelding: De nieuwe RadiPac als kant-en-klare plug & play-oplossing met een compacte draagbeugel voor eenvoudige wandmontage.

Met de nieuwe RadiPac-serie is ebm-papst erin geslaagd de bestaande centrifugaalventilatoren opnieuw aanzienlijk te verbeteren. De nieuwste generatie RadiPac-ventilatoren hebben fors verhoogde rendementen. Hogere toerentallen zorgen voor een grotere luchtstroom en hogere drukken, waardoor ook hogedruktoepassingen kunnen worden afgedekt.

Nieuwe waaier: efficiënter en stiller
De aerodynamische geoptimaliseerde waaier zorgt ervoor dat stromingsverliezen drastisch worden verminderd en de geluidsproductie verder wordt gereduceerd. Afhankelijk van het werkpunt is dit tussen de 3 en 7 dB(A) lager dan die van de vorige serie. Er wordt een zeer sterk, glasvezelversterkt composietmateriaal gebruikt, wat een complexe vorm mogelijk maakt en de stabiliteit van de waaier garandeert.

GreenTech EC-motoren: krachtiger, flexibeler en nog compacter
De in de ventilatoren geïntegreerde EC-motoren in het vermogensbereik van 500 W tot 8 kW bereiken rendementen in overeenstemming met de vereisten voor efficiëntieklasse IE5 die zijn vastgelegd in IEC/TS 60034-30-2. De nieuwe 8 kW-motor stelt op het gebied van krachtige elektronica en compactere afmetingen de norm. Hij is voorzien van een uitgebreide configureerbare interface, inclusief een MODBUS RTU-aansluiting en een geïntegreerde resonantiesensor. Deze resonantiesensor meet trillingen en resonanties en meldt onregelmatigheden voordat de ventilator beschadigd raakt - allemaal in de geest van IIOT en GreenIntelligence.

Flexibele opties en geschikt voor montage achteraf
Om in verschillende installatiesituaties inzetbaar te zijn, zijn de nieuwe RadiPacs verkrijgbaar in twee versies: standaard en kort. Beide versies zijn verkrijgbaar als motor-waaiercombinatie of als kant-en-klare plug & play-oplossing in een stevig frame voor eenvoudige wandmontage. Als optie is er een volledig “gesloten” FlowGrid luchtinlaatrooster dat geluid door turbulentie in de instroom reduceert en tevens als beschermrooster fungeert. Retrofitten is over het algemeen mogelijk in de toepassing zonder enige wijziging van de applicatie, omdat de nieuwe ventilatoren geometrisch kleiner zijn ondanks een hoger vermogen in dezelfde waaierdiameter. De maten 310 t/m 630 met luchtcapaciteit tot 20.000 m³/h en een statische drukverhoging van ruim 2.000 Pa zijn vanaf oktober 2021 leverbaar. Samples zijn vanaf heden op aanvraag leverbaar.