Nieuws

Nieuwsbericht: Gaskleppen voor HR-ketels

Bij HR-ketels is de gasklep een belangrijk onderdeel voor de verbrandingsregeling. Het zorgt voor een veilige, betrouwbare werking en is cruciaal voor het leveren van het optimale verbrandingsmengsel. Het assortiment gaskleppen van ebm-papst biedt de ideale oplossing voor zowel pneumatische als elektronische verbrandingssystemen.

Het assortiment gaskleppen van ebm-papst biedt oplossingen voor pneumatische en elektronische verbrandingssystemen.

Aardgas is een natuurproduct en heeft afhankelijk van de herkomst een andere verbrandingswaarde. Deze bronnen zullen echter op een gegeven moment opdrogen en er komen nieuwe brandstoffen bij. Daarom zijn fijn uitgebalanceerde systemen nodig om het optimale verbrandingsmengsel in te stellen.

Sleutelrol binnen het netwerk
De gasklep voorkomt ongecontroleerd ontsnappen van gas en zorgt tegelijkertijd voor een optimaal lucht/gasmengsel en vervult daarmee een sleutelfunctie bij HR-ketels. In de praktijk wint elektronische verbrandingsregeling aan belang door fluctuerende gaskwaliteiten. De pneumatische verbrandingsregeling is ook al jaren een bewezen alternatief. ebm-papst biedt beide varianten als totaaloplossing aan onder de namen CleanEco (pneumatisch) en CleanVario (elektronisch).

CleanEco: ventielen voor alle vereisten
Voor pneumatische systemen is de interactie van de gasklep met de ventilator, venturi en regeleenheid erg belangrijk voor een optimale werking. Daarom heeft fabrikant ebm-papst sinds 2011 de gaskleppen E01 en D01 in het assortiment en deze continu uitgebreid en verfijnd zodat er nu een groot vermogensbereik van 1,5 tot 762 kW geleverd kan worden. De nieuwe versie van de E01 gasklep regelt nu vanaf 1,5 kW en zorgt volledig mechanisch voor de juiste verhouding tussen gas en lucht.

CleanVario: meer flexibiliteit
In een elektronisch verbrandingssysteem wordt de mengverhouding bepaald door elektronische bediening van de gasklep. Voor het actief bepalen van de toe te voeren gashoeveelheid maakt ebm-papst gebruik van ionisatietechnologie waarbij gebruik wordt gemaakt van de elektrische geleidbaarheid van de vlam. De F01-serie biedt kleppen die geschikt zijn voor alle vermogensklassen van 1,8 tot 762 kW. Met het CleanVario systeem hoeven fabrikanten zich minder druk te maken over verschillende gassoorten en kwaliteiten. De verbranding verloopt altijd optimaal, efficiënt en milieuvriendelijk en zal in de toekomst geschikt zijn voor toevoeging van maximaal 20 procent waterstof. De certificering hiervoor is in uitvoering.