Nieuws

Nieuwsbericht: Kostenefficiƫnte EC ventilatoren voor stalventilatie

Een verbeterde luchtkwaliteit en lagere kosten? Met energiebesparende EC-motortechnologie van ebm-papst, kunt u de energiekosten in uw stal tot 50% verlagen terwijl de gezondheid van uw staldieren verbetert. De voordelen voor u op een rijtje gezet.

Intelligente sturing zorgt voor behoeftegerichte stalventilatie
Dankzij het vraaggestuurde regelsysteem leveren de EC-ventilatoren altijd slechts zoveel vermogen als de situatie vereist. Sensoren zorgen ervoor dat de ventilator precies de hoeveelheid lucht levert die nodig is in de ruimte. Dit is op basis van de temperatuur, vochtigheid, luchtsnelheid en concentratie verontreinigende stoffen. Het komt de gezondheid en de produktiviteit van het vee ten goede.

EC-technologie zorgt voor ErP-conformiteit
Ventilatoren met energiebesparende EC-motortechnologie bieden een enorm besparingspotentieel in vergelijking met veoruderde AC-technologie. Wij bieden producten die speciaal ontwikkeld zijn voor stallen én voldoen aan de komende eisen van de ErP. Gezien de toenname van de wettelijke eisen op het gebied van dierenwelzijn, milieubescherming en ventilator-rendement (ErP) zijn EC-ventilatoren van ebm-papst een zeer goede manier om kosten te besparen en het welzijn van de dieren te verbeteren.

Snelle installatie, lange levensduur
EC ventilatoren van ebm-papst zijn geschikt voor zowel stallen met schoorsteenventilatie als die met tunnelventilatie. In beide gevallen is een snelle installatie mogelijk door het plug & play systeem. Het gebruik van ventilatoren met geïntegreerde elektronica betekent dat afschermede kabels niet nodig zijn.

De ventilatoren blijven op lange termijn zeer goed bestand tegen de omgevingsomstandigheden in de stal. Dit komt door een robuust ontwerp met speciaal gelakte metalen onderdelen die een hoge mate van corrosiebescherming bieden. Eenmaal in bedrijf maken de EC-ventilatoren van ebm-papst in een netwerk het mogelijk om alle apparaatgegevens te bewaken en zo voorspellend onderhoud uit te voeren. Dit alles komt een lange levensduur ten goede.

ebm-papst helpt bij de aanpassing of het ontwerp van een nieuw systeem
Iedereen die wil weten hoe lonend het is om voor zijn eigen stal de bestaande AC-technologie te vervangen door uiterst efficiënte EC-technologie, kan rechtstreeks contact opnemen met de experts van ebm-papst. Wij zullen u te allen tijde graag bijstaan bij de keuze en het ontwerp van geschikte ventilatoren en u in dit verband alle belangrijke informatie verstrekken.