Nieuws

de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@33e68759

Persbericht: ebm-papst draagt steentje bij in strijd tegen coronavirus

Een cruciale rol speelt de RadiCal ventilator (midden) van ebm-papst in de AIRBO Aircleaner AC-2 (rechts), de nieuwe luchtreiniger van Klop Innovations. En wat blijkt? Volgens onderzoeksinstituut TNO kun je met de AIRBO de overdracht van het coronavirus van patiƫnten naar zorgverleners voorkomen.

Door middel van een combinatie van filters en een ventilator zuivert de AIRBO tot 99,95 procent van alle stofdeeltjes (tot 0,3 µm) uit de lucht. Toen Klop Innovations hoorde van het coronavirus, wist het meteen wat te doen. Het bedrijf zocht direct contact met TNO om te kijken of de AIRBO iets kan betekenen in de strijd tegen het coronavirus.

Voorzetbalie met afzuiging
Samen met TNO en Rijksen Speciaal Timmerwerk ontwikkelde Klop Innovations een zogenaamde voorzetbalie (links) waar de luchtreiniger in wordt geplaatst. Deze voorzetbalie kan op sta- of zithoogte vóór het gezicht van een mogelijk met corona besmet persoon geplaatst worden. Het apparaat zuivert continu de lucht én vangt deeltjes die de persoon met praten, hoesten of niezen verspreidt, direct af. Daardoor komen deze niet bij de zorgverlener aan de andere kant van de balie terecht. Zo kunnen zorgverleners en patiënten met elkaar communiceren zonder dat er overdracht van het virus plaatsvindt.

RadiCal ventilator van ebm-papst
Voor het zuiveren van de lucht moet een betrouwbare én energie-efficiënte ventilator worden ingezet. Na verschillende testen bleek het beste resultaat haalbaar met een ventilator van ebm-papst uit de RadiCal serie. De AIRBO Aircleaner AC-2 moet een luchtverplaatsing van 600 m3/h verwezenlijken en daarbij nog eens flinke druk overwinnen. De RadiCal is in staat aan deze eisen te voldoen. Hierdoor hoeft men minder snel de filters te vervangen.

De ventilator is in verschillende standen naar voren of naar achteren te plaatsen in de AIRBO. Zo kan ook het filterpakket op diverse manieren voor en achter de ventilator geplaatst worden. Hierdoor kan het apparaat voor zeer veel doeleinden ingezet worden.

De Aircleaner AC-2 is voorzien van een drukverschilmeter waardoor de besturing een signaal aan de gebruiker geeft als de filters vervangen dienen te worden. De ventilator gaat uit zodra het drukverschil te hoog wordt en de filters vervangen moeten worden.

de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@33e68759