Nieuws

Persbericht: Complete overname ebm-papst Heating Systems

Met ingang van 1 januari 2021 neemt ebm-papst de Nederlandse verwarmingsspecialist ebm-papst Heating Systems volledig over. Al meer dan 10 jaar heeft de ebm-papst Group een aandeel van 50% in het bedrijf. De overname is bedoeld om de verwarmingsdivise bij ebm-papst Landshut te versterken, met name op gebied van elektronica en besturing.

“De overname van ebm-papst Heating Systems is een belangrijke strategische mijlpaal voor onze vestiging in Landshut”, legt Stefan Brandl, CEO van de ebm-papst Group, uit. "Hierdoor kunnen we onze kennis en innovatiesnelheid vergroten in nauwe samenwerking met onze start-up in Osnabrück, waardoor we de economische ontwikkeling van ebm-papst Landshut duurzaam verbeteren."

In de verwarmingsindustrie is ebm-papst Landshut altijd al wereldmarktleider geweest op het gebied van ventilatoren voor gas-condensatietechniek. Onze klanten in deze branche gebruiken echter steeds vaker een strategie van twee leveranciers om de kosten drastisch te verlagen.

"Het bundelen van onze competenties zal ons veel effectiever en flexibeler maken dan we nu zijn", zegt Johannes Pfeffer, Group Managing Director Divisions St. Georgen en Landshut. "De volledige integratie van de elektronica- en regelspecialist Heating Systems is een belangrijke stap in de ontwikkeling tot systeemleverancier voor innovatieve producten in de verwarmingstechniek."

Bij ebm-papst Heating Systems in s´Hertogenbosch werken 36 mensen, Osnabrück heeft 14 medewerkers. Paul Kuipers, de voormalige mede-eigenaar, zal een nieuwe rol als Product Manager Heating aannemen en zijn expertise delen ten behoeve van het hele bedrijf.