Milieubescherming als ondernemingsfilosofie.

Als we over milieugerichtheid spreken, dan denken we hierbij veel verder dan onze producten. Ook in onze fabrieken wordt emissievermindering van de ontwikkeling, over productie, verkoop tot afvoer hoog in het vaandel gedragen. Voor dit milieumanagementsysteem is ebm-papst als onderneming volgens de norm DIN EN ISO 14001 gecertificeerd.

Milieuprijs van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg 2008

In het kader van het modelproject "Energie-efficiëntie-initiatief regio Hohenlohe" hebben we onze locatie Mulfingen uitgebreid gemoderniseerd en hebben we de emissie met bijna 2.000 t CO² per jaar verlaagd. Alleen de inbouw van een moderne grondwaterbronkoeling zorgt voor een energiebesparing van jaarlijks ruim 500.000 kWh. Op onze nieuwste locatie in Hollenbach zorgen een innovatief energieconcept en efficiënte klimaat- en warmtetechnieken voor een energiebehoefte die verlaagd is met 91%.

In 2008 werd ebm-papst met de milieuprijs van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg onderscheiden. In de categorie "Industrie" konden we de jury overtuigen door onze voorbeeldige en algemene omzetting van de milieubescherming op alle domeinen van de onderneming. Het prijzengeld ter waarde van 10.000 euro wordt natuurlijk in nieuwe energie-efficiëntieprojecten geïnvesteerd.