GreenTech - een teken waarmee we een signaal geven.

Door en door groen

We hebben onze instelling, inspanningen en prestaties op het vlak van milieubescherming samengevat met onze GreenTech bedrijfsfilosofie. Vanaf de ontwikkeling tot aan het gebruik van onze producten zijn de GreenTech-voordelen met elkaar verweven en vormen ze een kringloop die eindigt waar hij begint: bij de overtuiging spoedig een nieuw, nog ecologischer en economischer product te ontwikkelen.

GreenTech volgt een strikte overtuiging.

De GreenTech-gedachte weerspiegelt een eenvoudige, maar duidelijke houding die naar de principes van onze firma verwijst: "Elk product dat we nieuw ontwikkelen, moet zijn voorganger economisch en ecologisch overtreffen."

Deze taak is niet altijd eenvoudig als men meer dan 14.500 verschillende producten aanbiedt. Toch denken en handelen onze collega's overal ter wereld al decennialang volgens deze grondregel, zelfs al voor "ecologie" een modewoord werd. Met veel knowhow, engagement en grote vindingrijkheid zetten ze jaar na jaar maatstaven met alsmaar krachtigere en efficiëntere motoren en ventilatoren, die de lat steeds stap voor stap hoger leggen.

GreenTech is vooruitziende ontwikkeling.

In de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën is duurzaamheid voor ons vanzelfsprekend. Al in de ontwikkelingsfase optimaliseren we onze materialen en procedures met het oog op de grootst mogelijke milieuvriendelijkheid, energiebalans en mogelijkheden tot recycling. Terwijl we motortechniek, elektronica en stromingstechniek permanent verbeteren, reduceren we tegelijkertijd het energieverbruik.

Onze S-Force-ventilatoren met hoog vermogen bijvoorbeeld, die alle concurrentie op het vlak van luchtvermogen en efficiëntie in de schaduw plaatsen, zouden zonder een perfect ontwikkeld samenspel uit motortechniek, stromingstechniek en intelligente elektronica niet mogelijk geweest zijn. Ook onze zeer efficiënte HyBlade®-ventilatoren zijn gebaseerd op een doorbraak in het onderzoek. Door een nieuwe hybride constructie konden we de stabiliteit van hoogvast aluminium met de lichtheid en vormbaarheid van kunststof combineren.

GreenTech is milieuvriendelijke productie.

Ook in het productieproces staat GreenTech voor intelligent economisch handelen en maximale energie-efficiëntie. Dat begint met het feit dat we sinds de jaren 60 een bus-shuttleservice inzetten die onze medewerkers uit de verre Hohenlohekreis naar het werk brengt. Dat is niet alleen comfortabel, maar spaart ontelbare liters brandstof, elke dag opnieuw. Bij de aankoop van firmawagens is het noch het motorvermogen noch het zuivere rendement dat een beslissende rol speelt, maar een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. En dat geldt voor de volledige ebm-papst-groep.

Nog belangrijker zijn echter onze productiefabrieken zelf. Hier zetten we nieuwe maatsaten voor de gebouwentechniek, doordat we met intelligente oplossingen op het gebied van energiemanagement werken en de modernste technologieën toepassen. Een indrukwekkend voorbeeld is onze in 2007 gerealiseerde fabriek in Hollenbach. Deze fabriek werd vanaf de eerste planningstekening voor maximale energie-efficiëntie ontworpen. De belangrijkste maatregelen van deze hightech locatie zijn de eigen energieopwekking door een fotovoltaïsche installatie alsook een doordacht systeem voor de ventilatie, koeling en afvalwarmtebenutting van de meer dan 13.000 vierkante meter gebouwoppervlakte.

GreenTech is erkend en onderscheiden.

Als onze betrokkenheid voor duurzaam milieuvriendelijke producten ook in het publiek erkenning vindt, dan geeft dit aan dat we de zaken juist aanpakken. De doeltreffendheid van GreenTech is per slot van rekening meetbaar, bijvoorbeeld door de naleving van de strengste grenswaarden voor energiegerelateerde producten die door de EU tot nu toe aangenomen werden. Deze geplande grenswaarden treden niet voor 2015 in werking, maar onze EC-ventilatoren voldoen vandaag aan ruim aan deze waarden en eisen (ErP 2015).

Verder zijn wij ontzettend trots dat onze productieketen altijd in zijn geheel de kritische toets van milieuspecialisten doorstaat. Onderscheidingen zoals hieronder weergegeven, geven duidelijk aan dat we onze beloften nakomen:

  • Energy Efficiency Award van de Deutsche Energie-Agentur GmbH (dena)
  • de milieuprijs en de milieutechniekprijs van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg
  • de Cooling Industry Award
  • de iF material award of
  • de Innovationspreis Elektra

GreenTech loont zich voor onze klanten.

Het hart van GreenTech ligt in de uiterst energie-efficiënte ebm-papst EC-technologie. Hier ligt ook al het eerste directe voordeel voor de klant: waar minder energie verbruikt wordt, ontstaan ook minder stroomkosten. Maar dat is pas het begin, want EC-technologie betekent ook: de motoren en ventilatoren zijn stuurbaar, regelbaar en hierdoor in staat om flexibel op vermogensaanvragen te reageren. Dit maakt nogal een verschil met de voorgaande modellen, want niets is spaarzamer dan een toestel dat bijvoorbeeld automatisch uitschakelt als het niet gebruikt wordt.

Een andere verdienste van de elektronica is de borstelloze commutering. Hierdoor werken onze EC-motoren en -ventilatoren volledig slijtvrij, stiller, vermindert hun vermogen niet en gaan ze bovendien aanzienlijk langer mee. Terwijl onze klanten dus dag na dag hun elektriciteitsrekening zien verkleinen, kunnen ze tegelijk de onderhoudsintervallen verlengen en zo nog eens bijkomend de kosten voor materiaal en arbeidsuren verlagen.