GreenTech EC technologie

GreenTech EC technologie

Niet alle EC technologie is hetzelfde

Er zijn zelfs veel verschillende aandrijvingen die tegenwoordig onder deze generieke term gebruikt worden, zoals PM (permanent magnet motors), ECM (electronically commutated motors) en BLDC (brushless DC motors). ebm-papst was een van de eerste fabrikanten die zowel de economische als ecologische voordelen zag van EC technologie en daarmee de ontwikkeling van ventilatoren sterk optimaliseerde..

De pionier in EC technologie: ebm-papst

Het ontwikkelen en het bevorderen van EC technologie zijn erg belangrijke uitdagingen voor ons geweest. Het succes dat we hiermee geboekt hebben, wordt weerspiegeld in het feit dat wij 's werelds grootste reeks EC ventilatoren en motoren hebben. Voor al meer dan 13 jaar is GreenTech EC technologie de wereldwijde standaard in gebieden zoals 'clean room' technologie, door een betrouwbare prestatie te leveren, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

GreenTech EC technologie voor basis uitrusting en retrofit

Met zijn uitstekende kwaliteit zowel ecologisch als economisch, biedt GreenTech EC technologie vele voordelen voor zowel beginners als voor diegene die omschakelen van AC naar EC. Het onderwerp duurzaamheid is tegenwoordig een cruciaal criterium om een aankoopbeslissing te maken voor onze klanten, maar voor hun eindgebruikers. Het staat vast dat wij zullen doorgaan met ontwikkelen en optimaliseren van GreenTech EC technologie in de toekomst, zodat we ook aan toekomstige eisen kunnen voldoen van onze klanten, markt en maatschappij, maar vooral ook onze eigen overtuigingen.

Continue besparende motoren

Het doorslaggevende voordeel van onze ventilatoren en motoren met GreenTech EC technologie in vergelijking met onze conventionele AC motoren, ligt in het significant hogere rendement van tot aan 90% in tegenstelling tot de 20-70% van de AC motoren. Dit betekent niet alleen efficiënter gebruik van energie, maar ook minder verloren warmte en vandaar dus ook een langere levensduur.

Voordelen van GreenTech EC technologie

  • Grote energiebesparingen van 30 % gemiddeld
  • Future-proof en klaar voor ErP 2015
  • Intelligente elektronica en vele besturingsfuncties
  • Hardware en software van eenzelfde bron
  • Eenvouding 1:1 vervangbaar van AC technologie naar GreenTech EC technologie
  • Kan wereldwijd gebruikt worden (Door brede voltage input)
  • Meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van EC technologie
  • GreenTech als aankoop criterium

GreenTech EC – the technologie die de beste technieken combineert

Technisch gezien, kan GreenTech EC technologie gelabelled worden als 'soft commutatie'. Dit betreft een combinatie van commutatie strategie en motor design. Het resultaat voor de klant is een laag geluidsniveau zonder constructiegeluid. Dit houdt in dat we permanent magneet motoren gebruiken, in verschillende designs om de beste prestatie te bereiken voor de betreffende applicatie en het gewenste vermogen. De intelligente elektronica, zorgen ervoor dat er uiteindelijk alleen voordelen voor onze klanten uitkomen.

Bovendien kunnen GreenTech EC motoren en ventilatoren overal gebruikt worden: Ze kunnen gebruikt worden bij gelijkstroom (DC), maar ook bij wisselstroom (AC 1 en 3 fase). De maat is ook geen een belemmering meer. Doordat de elektronica volledig is geïntegreerd in de motor, hebben vele EC ventilatoren exact dezelfde afmetingen als hun AC tegenhangers.

Er is dus geen reden meer om je alleen maar op conventionele AC ventilatoren te richten. Dit geldt voor meer dan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. De overgang van AC naar EC loont in het licht van de enorme rendementsvoordelen en kan niet eenvoudiger geïnstalleerd worden, dankzij plug and play.

Een gemiddelde energiebesparing van 30 %

Waar motoren of ventilatoren ook gebruikt worden, energie moet zo spaarzaam mogelijk gebruikt worden. Niet alleen onze klanten eisen dit van ons, maar ook de wet met de nieuwe richtlijnen voor het beperken van energieconsumptie en voor het beschermen van ons klimaat. GreenTech EC technology geeft het goede voorbeeld: Want ook vandaag overtreffen al onze EC ventilatoren de ErP richtlijnen voor 2015 al. En dit zijn niet alleen maar woorden - Het is zijn feiten!

Voorbeeld: Energiebesparing in HVAC technologie 

Beste prestatie onder alle omstandigheden

Just one example for demand-oriented use of fans: the air-conditioning and refri
GreenTech EC technology: Best performance under all conditions!

Maar een voorbeeld voor vraaggestuurde ventilatoren: de air-conditioning en koelsystemen van een supermarkt. Hier is volle snelheid en output nodig in de zomer bij piekbelasting, een lagere output in de wintermaanden en een muisstille werking op lage snelheid in de nacht. Dit zijn slechts voorbeelden, maar zij reflecteren de eisen die in de realiteit gesteld worden en waar onze GreenTech EC technologie volledig aan voldoet. Met zijn intelligente controle functies, kunnen de airconditioning en koelsystemen eenvoudig aangepast worden aan alle eisen van fabrikanten, operator, klanten en het publiek. Dit alles met een gegarandeerd hoog besparingspotentieel voor energie en kosten.

GreenTech EC technologie: Beste prestaties onder alle omstandigheden! 

Eenvoudig terugdringen van kosten

GreenTech EC technology: Simply turn down the costs!
GreenTech EC technology: Simply turn down the costs!

Hier is een voorbeeld van intelligente energiebesparingen van real-world toepassingen: Een condenser, bijvoorbeeld gebruikt in koelapplicaties, is uitgerust met 4 AC ventilatoren en als alternatieve met ebm-papst GreenTech EC technologie. De energiebesparingsmogelijkheden van de GreenTech oplossing ten opzichte van de AC ventilatoren zijn aanzienlijk - zoals te zien in onderstaande grafieken.

Voorbeeld: Verwacht aanzienklijk besparingspotentieel 

Minimale geluidsemissie

GreenTech EC technology: That sounds good!
GreenTech EC technology: That sounds good!

Denk aan air-conditioning in kantoorgebouwen. Denk aan warmteboilers in woonruimtes, afzuigkappen of koelkasten, elektronica koeling in computers, ventilatie en air-conditioning in de auto, openbaar vervoer enzovoorts enzovoorts. Natuurlijk zijn bij al deze toepassingen werking, betrouwbaarheid en veiligheid essentieel! Maar toch willen de klanten niet dat het geluid maakt. Hier is iets dat goed klinkt: In elke applicatie, zijn GreenTech EC ventilatoren, EC blowers en EC aandrijvingen gemaakt door ebm-papst nauwelijks te horen!

Voorbeeld: Geluidsreductie op alle snelheden 

Alles inbegrepen, van besturing tot aan motor bescherming

Move air – for an all-inclusive price! This is another of the great benefits of
Intelligent electronics – intelligent power: A GreenTech EC fan already includes everything it will ever need.

Lucht verplaatsen voor een all-inclusive prijs! Dit is een van de vele voordelen van de GreenTech EC technologie van ebm-papst. Of u nou kijkt naar de PID, filters, motorbescherming of stroomvoorziening voor externe sensoren, onze EC producten hebben nu al alle functies die ze in de toekomst nodig hebben. Plug en play is zo makkelijk: Doe gewoon de applicatie check! Kijk voor uzelf welke componenten nodig zijn voor conventionele AC producten of zelfs voor producten van concurrenten. Zoals u hier beneden kunt zien, zijn alle functies gewoon nu al inbegrepen bij een GreenTech EC ventilator.

Voorbeeld: Uw all-inclusive voordeel met een GreenTech Ec ventilator 

Minder types, minder logistiek

GreenTech EC technology: That saves even before installation!
GreenTech EC technology: That saves even before installation!

GreenTech EC technologie vervangt AC technologie - op de best mogelijke manier. Deze vervanging is superieur, niet alleen in termen van rendement, geluidsreductie en intelligentie, maar ook logistiek! Immers, u kunt tot aan 8 verschillende AC axiaal ventilatoren vervangen, elk met verschillende waaierbladen, met maar een paar GreenTech EC axiaal ventilatoren als gelijkwaardige vervanging. Stel uzelf de hoogst mogelijke flexibiliteit voor uw toepassingen voor, zelfs wereldwijd. Verwacht minder soorten, minder logistiek - en, kortom, een aanzienlijk verminderde financiële inspanning.

Een in plaats van meerdere: Hoe kunt u een AC vervangen door GreenTech EC