Software ebm-papst

Selectie van ventilatoren gemakkelijk gemaakt
ebm-papst heeft een geavanceerde selectietool om klanten te helpen hun optimale combinatie van ventilatoren te vinden: de FanScout software. Op basis van maximaal vijf applicatie-specifieke werkpunten en de verwachte bedrijfsuren, bepaalt de selectiesoftware de meest efficiënte oplossing. Er kan ook rekening worden gehouden met de hoeveelheid beschikbare installatieruimte, het maximale aantal benodigde ventilatoren en redundantie-eisen.

In de FanScout software is het mogelijk om te tonen hoe veel ventilatoren kunnen worden uitgeschakeld zonder onder de vereiste luchthoeveelheid te vallen. Twee belangrijke aspecten moeten worden overwogen. Ten eerste moet de reservecapaciteit van de resterende ventilatoren voldoende zijn om de hoeveelheid lucht te compenseren die niet wordt geleverd door de niet-functionerende ventilatoren. Ten tweede moet het ook mogelijk zijn om te compenseren voor de hoeveelheid lucht die terugstroomt door de stationaire ventilatoren. Er zijn twee varianten: zonder terugstroom en met terugstroom. FanScout brengt dit ook in kaart.

Verder heeft de FanScout software een functie voor het bepalen van de complete levenscycluskosten van de betreffende combinatie. Dit houdt in dat het stroomverbruik van de ventilatoren op elk werkpunt wordt vermenigvuldigd met de draaiuren en elektriciteitskosten en dat het totaal wordt opgeteld. Het resultaat vertegenwoordigt de zuivere bedrijfskosten van de installatie gedurende een specifieke periode. Als de kosten voor aanschaf, installatie en service ook worden ingevoerd, worden de totale kosten van de FanGrid na verloop van tijd weergegeven. Dit biedt gebruikers een realistische kostenanalyse en een betrouwbare basis voor hun investeringsbeslissingen.

Hulp nodig bij het zoeken naar de juiste ventilator?
U kunt ons bellen via +31 492 502 900 (NL) // +32 (0)16 396 200 (BE) of stuur een mail naar verkoop@nl.ebmpapst.com.

Download hier de software van FanScout

Klik hier om naar de downloadpagina te gaan

Download hier de software van EC Control & EC Clone

Klik hier om naar de downloadpagina te gaan