Geschiedenis

Mijlpalen definiëren de hoofdstukken van de geschiedenis van een bedrijf en markeren de voortgang ervan. Vaak zijn deze mijlpalen uitgegroeid tot de grondslagen van brede productlijnen en een nog breder scala van toepassingen.

2013

Het jaar 2013 staat in het teken van het 50-jarig jubileum van ebm-papst!

2012

Als onderdeel van de campagne " Every day is a GreenDay" hebben alle vestigingen van ebm-papst wereldwijd een GreenWeek georganiseerd. Een jaar lang, zorgde elke week een andere vestiging voor duurzame activiteiten binnen bedrijf.

Een nieuwe passieve component, de AxiTop diffusor, zorgt voor een significante verbetering van het geluidsniveau. ebm-papst zet hiermee wederom nieuwe standaarden.

Opening van een nieuw R&D centrum in Wai Gao Qiao vlakbij Shanghai (China).

Aankoop van gearbox fabrikant Zeitlauf in Lauf (vlakbij Nuremberg).

ebm-papst Landshut investeert in een nieuw logistiek centrum.

2011

ebm-papst presenteert de ventilatoren gemaakt van biomateriaal voor de eerste keer. De wereldmarktleider op het gebied van energiezuinige ventilatoren heeft hiermee een nieuwe mijlpaal bereikt op het gebied van milieubescherming en behoud van duurzame bronnen.

Met RadiCal®, heeft ebm-papst nieuwe standaarden gedefinieerd op het gebied van EC centrifugaal ventilatoren. Intelligent gekozen materiaalcombinaties vergroten de stabiliteit van de aerodynamisch geoptimaliseerde waaierbladen.

2010

GreenTech: "Elk product dat we nieuw ontwikkelen, moet zijn voorganger economisch en ecologisch overtreffen."
GreenTech is onze bedrijfsfilosofie. Deze filosofie staat voor efficiënt gebruik van middelen en duurzaamheid in onze producten zelf maar ook tijdens de productie.

Het bedrijf telt inmiddels ruim 11000 medewerkers.

2008

”Groene” ventilator series, genaamd HyBlade┬«, zetten nieuwe standaarden. Deze productgroep met waaierbladen van kunststof en aluminium versterkingen hebben niet alleen een lager energieverbruik, maar zorgen ook voor flinke geluidsreductie. De gebruikte materialen zijn zeer ecologisch verantwoord in vergelijking met de conventionele producten.

Ditzelfde jaar heeft ebm-papst voor het eerst meer dan 10.000 medewerkers wereldwijd.

2007

ebm-papst overschrijdt de drempel van 1 miljard EUR omzet. Gerhard Sturm is de nieuwe voorzitter van het bestuur

2006

ebm-papst gaat voor groen – elk nieuw ontwikkeld product moet meer efficient zijn dan het voorgaande model. Ook wordt gestart met de bouw van de energie onafhankelijke fabriek voor energiebesparende ventilatoren in Mulfingen-Hollenbach.

2003

Dit jaar kregen de drie vestigingen een nieuwe naam: ebm-papst Mulfingen, ebm-papst St. Georgen en ebm-papst Landshut.

1998

Ontwikkeling van de eerste energie besparende radiaal en axiaal ventilator met geïntegreerde elektronica. Deze ontwikkeling was de basis voor producten zoals de ebm-papst EC ventilatoren, die daarna aan de markt geïntroduceerd werden.

1997

Aankoop van de Landshut fabriek van ALCATEL. Deze fabriek kreeg een nieuwe naam, namelijk: Motoren Ventilatoren Landshut GmbH (MVL).

1992

Overname van PAPST motoren GmbH in St. Georgen, gelegen in het Zwarte Woud van Duitsland.

1965

Ontwikkeling van de eerste compact fan met EC/DC technologie. Toen nog bekend als non-commutatie DC motoren.

1963

Oprichting van ‘Elektrobau Mulfingen GmbH & Co. KG (ebm) door Gerhard Sturm en Heinz Ziehl. Het toenmalige bedrijf produceerde met 35 medewerkers AC motoren en ventilatoren.