Nieuws

In dit overzicht vindt u alle persberichten en actueel nieuws over ebm-papst.

Date Description Download
08 dec 2014 Nieuw personeelslid ebm-papst Benelux B.V.: Frank Vanmassenhove

In oktober 2014 is Frank Vanmassenhove gestart op de afdeling Sales van ebm-papst Benelux.

02 dec 2014 Energielabel A++++ voor nieuw hoofdkantoor ebm-papst Benelux

Het in Beek en Donk gelokaliseerde nieuwe hoofdkantoor van ebm-papst Benelux is bekroond met Energielabel A++++. Het label geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is en geeft inzicht in de maatregelen die getroffen zijn om energie te besparen. Het Energielabel A++++ is de hoogst haalbare klasse van het label en bekrachtigt de ambitie van ebm-papst Benelux op het gebied van duurzaam ondernemen.

04 nov 2014 Hoogwaardige aandrijfoplossingen en efficiënte koelconcepten voor automatisering

SPS/IPC/Drives 2014 in Nuremberg is de belangrijkste industriebeurs voor elektrische automatisering, systemen en componenten. Motoren- en ventilatoren specialist ebm-papst presenteert op deze beurs van 25 t/m 27 november 2014 oplossingen voor automatisering en airconditioning op stand 1-440 in hal 1.

28 okt 2014 Nieuw hoofdkantoor voor ebm-papst Benelux

Eind oktober 2014 was het dan zover; de nieuwe thuisbasis van ebm-papst Benelux aan de Polbeemd 7 op industrieterrein Bemmer IV te Beek en Donk was gereed! Op ruim 8000 m² is onder andere een high-end magazijn gebouwd waarmee de positie op de Benelux markt wordt versterkt en de klanten van ebm-papst Benelux een nog betere service ontvangen.

14 okt 2014 MERCEDES AMG PETRONAS wint FIA Formula 1 World Constructors Championship 2014

MERCEDES AMG PETRONAS heeft de 2014 FIA Formula 1 World Constructors Championship 2014 gewonnen. Ook ebm-papst heeft als ventilatorspecialist een bijdrage geleverd aan het winnen van deze wedstrijd. Door de nieuwe regelgeving, die verbonden is aan energiezuinige- en hybridetechnologie, is ebm-papst benaderd om als een van de grotere technische partners in te stappen.

 
29 sep 2014 ebm-papst Benelux ís GreenTech

Voor ebm-papst Benelux B.V. staat duurzaam ondernemen en de zorg voor het milieu centraal. De strikte overtuiging duurzaam te handelen komt tot uiting in de GreenTech filosofie. Het GreenTech principe laat een simpele, maar heldere filosofie zien: elk nieuw product dat ebm-papst ontwikkelt, moet zijn voorganger economisch en ecologisch overtreffen.

22 sep 2014 Zowel nieuwe als bewezen producten te zien tijdens Chillventa

ebm-papst presenteert de nieuwste ontwikkelingen in ventilatoren voor koudetechniek tijdens de Chillventa van 14 tot 16-10-2014 in Nuremberg (Duitsland).

08 sep 2014 Het krachtige antwoord op airconditioning systemen voor voertuigen

Een belangrijke kwestie binnen de voertuigsector is airconditioning. Op de IAA Commercial Vehicles beurs in Hannover van 25.09 – 02.10.2014 presenteert ebm-papst in Hall 11, Stand D07 een nieuwe fan voor airconditioning systemen in bedrijfsvoertuigen en bussen.

01 sep 2014 ebm-papst Benelux verhuist!

ebm-papst Benelux, onderdeel van de wereldwijde ebm-papst Group, toonaangevende fabrikant van ventilatoren en motoren en pionier voor de ultra-efficiënte GreenTech EC-technologie, gaat verhuizen! Vanaf 27 oktober 2014 is ebm-papst Benelux gevestigd aan de Polbeemd 7, (Bemmer IV), 5741 TP te Beek en Donk. In het speciaal voor ebm-papst Benelux ontworpen duurzame nieuwbouwpand, zal de organisatie haar ondernemerschap voortzetten vanuit de entree van Brainport.

21 aug 2014 Veilig en aangenaam met de trein door deuraandrijvingen en ventilatoren van ebm-papst

ebm-papst presenteert de huidige trends in ventilatoren en motoren binnen de spoorwegtechnologie van 23.09 – 26.09.2014 op de InnoTrans beurs in Berlijn. Een highlight op stand 227 in hal 3-1.a is de presentatie van een deuraandrijving met geïntegreerde functies van ebm-papst ZEITLAUF, een voorbeeld van de R&D expertise van ebm-papst. Daarnaast zal ebm-papst ook de bewezen RadiCal 110 VDC serie energiezuinige ventilatoren voor airconditioners presenteren.

05 aug 2014 In Memoriam: André van de Nieuwenhof

Met ontsteltenis hebben wij kennis genomen van het droevige bericht dat onze collega André van de Nieuwenhof is overleden. Het afscheid van André is een groot verlies, in de eerste plaats voor zijn gezin, maar ook voor ebm-papst Benelux. Met zijn overlijden verliezen wij een zeer gewaardeerde collega. Met grote waardering denken wij terug aan zijn inzet en betrokkenheid bij ebm-papst Benelux.

 
07 jul 2014 Ruimtebesparende topprestaties

Naast het feit dat hete-lucht ventilatoren bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen en makkelijk te integreren moeten zijn, dienen ze ook nog eens energiezuinig en geruisloos te zijn. De beschikbare ruimte zorgt hierbij voor een extra uitdaging om aan deze randvoorwaarde te voldoen. Daarom hebben de ventilator specialisten van ebm-papst Mulfingen het bewezen buitenloopmotor concept toegepast voor de nieuwste generatie van hete-lucht ventilatoren.

24 jun 2014 Slijtagevrije run-down rem

Slijtagevrije run-down rem vermindert run-down tijd, met als resultaat: betere veiligheid en grotere luchtstromen met minder turbulentie en geluid.

17 jun 2014 Luc van der Kant: nieuw op de afdeling inkoop

Nieuw bij ebm-papst Benelux B.V.: Luc van der Kant. Vanaf mei 2014 is Luc werkzaam op de afdeling inkoop.

17 jun 2014 Nieuwe medewerker inkoop: Klaas van Dijk

ebm-papst Benelux B.V. heeft een nieuw personeelslid: Klaas van Dijk. Klaas is vanaf mei 2014 werkzaam op de afdeling inkoop.

28 mei 2014 ebm-papst support technische revolutie in Formule1 - Partnerschap met MERCEDES AMG PETRONAS

Dit seizoen heeft Formule1 racing kennis gemaakt met de grootste technische revolutie met betrekking tot efficiëntie sinds de sport begon in 1950. Om deze reden heeft, ebm-papst, de toonaangevende fabrikant in ventilatoren en motoren, besloten een partnerschap aan te gaan met het MERCEDES AMG PETRONAS team.

 
27 mei 2014 RadiFit: Geschikt voor retrofit

ebm-papst presenteert: RadiFit - een serie centrifugaal ventilatoren met achterovergebogen schoepen in een slakkenhuisbehuizing. Dit nieuwe systeemconcept is geschikt voor een groot aantal toepassingen in de industrie en ventilatietechniek.

06 mei 2014 EC technologie voor de axiaal middendruk fan

Met de nieuwe EC axiaal middendruk ventilator, presenteert wereldmarktleider ebm-papst een volledig geassembleerd, geconfigureerd en ‘ready-to-install’ combinatie, bestaande uit een behuizing, vleugels, EC motor en regelelektronica.

25 apr 2014 Nieuwe Marketing Communicatie medewerker Denise Steenbakkers

ebm-papst Benelux B.V. heeft een nieuw personeelslid! Vanaf april 2014 is Denise Steenbakkers werkzaam in de functie van Marketing & Communicatie bij ebm-papst Benelux.

22 apr 2014 Compacte buitenloopmotor met geïntegreerde besturingselektronica

Compacte motoren zijn populair voor gebruik in industriële automatisering, maar ook in transport-, opslag- en sorteersystemen, en natuurlijk niet te vergeten in de medische techniek en de textielindustrie.

10 apr 2014 ebm-papst°TV: Hanover Messe 2014 in handen van de nieuwe generatie!

Van 7 t/m 11 april 2014 representeren 12 trainees de ebm-papst groep en de laatste technologische ontwikkelingen in de lucht- en aandrijftechniekmarkt op de grootste technologiebeurs ter wereld.

 
07 apr 2014 Nieuwe high performance ventilator 92x92 mm.

Hoge effectiviteit en een geoptimaliseerd geluidsniveau in een compact pakket. Compact fans met hoge prestaties zijn nodig daar waar hoge warmteaccumulatie afgevoerd moet worden in een kleine ruimte.

12 mrt 2014 Eerste schop gaat de grond in voor ebm-papst Benelux

Op woensdag 12 maart ging de eerste schop de grond in voor de nieuwbouw van ebm-papst Benelux. Deze nieuwe thuisbasis wordt gebouwd aan industrieterrein Bemmer IV te Beek en Donk. Op ongeveer 8000 m² zal onder andere een high-end magazijn gebouwd worden waarmee zij de positie op de Benelux markt kunnen versterken en hun klanten een nog betere service kunnen verlenen.

20 feb 2014 420 J: Kleine ventilator met hoog rendement en grote prestaties

Compact fans zijn op vele gebieden erg gewild. Net zoals bij de grotere modellen, zijn ook hier groot vermogen, laag energieverbruik en eenvoudige bediening erg belangrijk. Met de ontwikkeling van de 420J (40x40x28) zet ebm-papst St. Georgen nieuwe standaarden in deze klasse.

20 jan 2014 Nieuwe Sales Engineer ebm-papst Benelux

Vanaf september 2013 is Rolf Peeten gestart in de functie van sales engineer voor Zuid-Nederland bij ebm-papst Benelux.