Nieuws

In dit overzicht vindt u alle persberichten en actueel nieuws over ebm-papst.

Date Description Download
14 dec 2015 Energiebesparende EC-centrifugaal ventilatoren met een hoge luchtcapaciteit

Tot op heden worden moderne EC ventilatoren vaak toegepast in applicaties waarbij de ventilator continu in werking is, zoals ventilatie en airconditioning. Toch zijn er ook tal van toepassingen waarbij de ventilator wordt in- en uitgeschakeld. Vaak is het dan gewenst dat de ventilator snel opstart, zodat zo snel mogelijk het benodigde luchtvolume wordt bereikt.

09 nov 2015 Zeker efficiënt!

SPC/IPC/Drives 2015 is de toonaangevende beurs voor elektrische automatisering, systemen en componenten en wordt gehouden van 24 tot en met 26 november 2015 in Neurenberg. ebm-papst onthult in hal 1, stand 1-448, de oplossing voor automatisering- en airconditioning toepassingen.

 
27 okt 2015 Veilig energie besparen

Ventilatoren worden ook gebruikt in atmosferische omstandigheden waarbij sprake is van explosiegevaar, zoals in de petrochemie, olie- en gaswinning, waterzuiveringsinstallaties, parkeergarages en bij opslag van gevaarlijke stoffen. Vanaf heden kan men in deze situaties ook profiteren van de voordelen van moderne EC techniek.

06 okt 2015 RadiPac zet nieuwe standaard

Al een behoorlijke tijd is ebm-papst Mulfingen bezig met een continue verbeterproces voor de RadiPac. Het doel? Zorgen dat zowel het milieu als de portemonnee van de klant in gelijke mate profiteert van deze ventilator. Zodoende is de RadiPac, speciaal ontworpen voor gebruik in klimaat- en ventilatiesystemen, de afgelopen jaren verder geoptimaliseerd.

30 sep 2015 Optimale oplossingen voor bus airconditioning systemen

ebm-papst presenteert van 16 - 21 oktober tijdens de Busworld 2015 in Kortrijk (België) het complete productgamma voor bus airconditioningsystemen op stand R44 in de “Rambla South” hal.

26 aug 2015 ebm-papst presenteert nieuwe technologieën tijdens de IAA 2015

De IAA in Frankfurt is een van de grootste internationale Automotive beurzen ter wereld. Tijdens de 66e IAA, van 15 – 27 september 2015, zal motor- en ventilatorspecialist ebm-papst u de nieuwste aandrijf- en luchttechniek voor de Automotivebranche laten zien in hal 4.0, stand C18.

16 jul 2015 AxiCool van ebm-papst genomineerd voor de Environmental Technology Award

Het innovatieve product “AxiCool” van ebm-papst is genomineerd in de categorie materiaalefficiëntie voor de Baden-Württemberg Environmental Technology Award. Producten die een belangrijke bijdrage leveren aan de efficiëntie en bescherming van milieubronnen komen in aanmerking voor de Environmental Technology Award. Dit jaar ontving de organisatie ongeveer zestig aanvragen voor in totaal vier categorieën.

02 jun 2015 Nieuwe systeemoplossing voor condenserende ketel technologie

ebm-papst is leverancier van complete verbrandingssystemen; de systemen bestaan uit een hoog rendement EC radiaal ventilator die al jaren voldoet aan de ErP-eisen, een venturi, een gasklep en een brander automaat. Het productgamma van ebm-papst dekt een warmtelastbereik van 0.5 kW tot 1 MW voor zowel pneumatische als elektrische verbrandingssystemen.

20 mei 2015 Geluidsreductie voor de kleine centrifugale ventilator

De innovatieve FlowGrid van ebm-papst zorgt er al meer dan een jaar voor dat hoge prestaties niet meer gepaard gaan met een hoog geluidsniveau. De FlowGrid is ebm-papst ’s meest efficiënte maatregel voor geluidsreductie bij ventilatie en airconditioning. Tot nu toe werd de FlowGrid alleen gebruikt voor grotere axiaal en centrifugaal ventilatoren tot diameter 990 mm. ebm-papst biedt nu ook de mogelijkheid tot geluidsreductie voor de kleinere centrifugaal ventilatoren (diameter 190 - 250 mm).

28 apr 2015 Actief tegen harmonischen

Fancoil units voor gebruik in kantoren, hotelkamers of openbare ruimten worden vaak parallel aangesloten. Het schakelprincipe dat gebruikt wordt bij EC ventilatoren kan echter effect hebben op het elektriciteitsnetwerk. Door de pulsvormige stroomopname van de EC ventilatoren ontstaan harmonischen.

23 mrt 2015 Nieuwe hetelucht ventilator

Speciaal voor de hoge verbrandingsvermogens die vereist zijn bij biomassa verwarming, heeft ebm-papst de bestaande reeks EC hetelucht ventilatoren uitgebreid. De nieuwe ventilator met bouwgrootte 250 maakt de serie eenzijdig aanzuigende radiaal ventilatoren voor hout pellets-, houtsnippers- of brandhout verwarmingssystemen compleet. Tot op heden waren alleen de maten 140 tot 210 beschikbaar, die hoofdzakelijk worden gebruikt voor ovens in woonhuizen.

09 mrt 2015 Nieuw personeelslid: Lotte van Veghel

Sinds januari 2015 is Lotte van Veghel werkzaam op de afdeling Sales van ebm-papst Benelux.

10 feb 2015 Energiebesparende oplossingen voor verwarming en ventilatie

Motor en ventilator specialist ebm-papst presenteert haar laatste ontwikkelingen in de verwarming- en ventilatietechniek tijdens de ISH beurs in Frankfurt van 10.03.-14.03.15 (hal 11, stand B90).