Nieuws

In dit overzicht vindt u alle persberichten en actueel nieuws over ebm-papst.

Date Description Download
08 dec 2016 AxiBlade: de juiste ventilator voor elk scenario

Naast het benodigde luchtdebiet zijn ook energie-efficiëntie en geluid belangrijke aspecten als het gaat om axiaal ventilatoren die gebruikt worden in verdampers, condensors of warmtewisselaars binnen de Lucht-, Klimaat- en Koudetechniek. Motor- en ventilatorspecialist ebm-papst heeft met de AxiBlade een nieuwe generatie axiaal ventilatoren ontwikkeld die uitmuntend scoort op deze gebieden en is daarnaast ook nog eens voorzien van allerlei nieuwe technische snufjes.

16 nov 2016 Stefan Brandl nieuwe CEO van ebm-papst

De aandeelhouders van de ebm-papst Group, markt- en technologieleider op het gebied van ventilatoren en motoren, hebben Stefan Brandl (48) benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij zal deze functie vanaf 1 januari 2017 officieel op zich nemen. Tot die tijd blijft Thomas Wagner als COO woordvoerder van de Raad van Bestuur van ebm-papst.

01 nov 2016 Efficiëntie met stijl

Axiaal ventilatoren in de bouwgrootte 1250 mm zijn al jaren een vast onderdeel van het assortiment van ebm-papst. Nu kunnen ook deze ventilatoren uitgevoerd worden met de AxiTop diffuser. De AxiTop verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar zorgt ook voor een aanzienlijke geluidsreductie.

18 okt 2016 Nieuw: 6300N Counter-Rotating

Compacte, high-performance machines met geïntegreerde elektronica vereisen een koeling waarbij alle interne componenten bereikt worden. In sommige gevallen zijn conventionele, losse ventilatoren dan niet toereikend. Voor deze situaties heeft ebm-papst de nieuwe 6300N CR (Counter-Rotating) ontwikkeld. In dit concept worden twee losse ventilatoren door middel van een tussenring aan elkaar gekoppeld. Kortom: hoge efficiëntie en minimale inbouwruimte!

06 okt 2016 ebm-papst op de Chillventa

Chillventa, de toonaangevende vakbeurs voor energie-efficiëntie, warmtepompen en koeltechniek, vindt dit jaar plaats in Nürnberg van 11-13 oktober. ebm-papst presenteert haar nieuwste fans en oplossingen voor een scala van toepassingen in hal 4A op stand 313.

 
08 sep 2016 Extra platte ventilator voor Heavy-Duty toepassingen

De IAA, de grootste beurs voor transport, logistiek en mobiliteit, zal plaatsvinden van 22 tot 29 september 2016 in Hannover (Duitsland). In hal 11 op stand D07, presenteert ebm-papst haar nieuwe, energie-efficiënte oplossingen voor airconditioning in bedrijfswagens, waaronder de nieuwe en extra platte axiaal ventilator voor airconditioning in bestuurderscabines.

08 sep 2016 Nieuwe producten voor trein, tram en metro op de InnoTrans

InnoTrans, wereldwijd de belangrijkste beurs op het gebied van transport technologie, die elke twee jaar plaatsvindt in Berlijn, opent dit jaar de deuren op 20 tot en met 23 september. Ebm-papst presenteert haar innovatieve ventilatoren, motoren en aandrijfoplossingen voor trein, tram en metro in hal 3.1, stand 237. Highlight op deze stand is de nieuwe generatie centrifugaal ventilatoren, die onder andere geschikt zijn voor airconditioners in de nieuwe ICE 4 treinen.

04 jul 2016 ebm-papst organiseert Innovatie Forum

Hoogwaardige kennis, aangename ontmoetingen en verbluffende innovaties: dat zijn de basis ingrediënten voor het Innovatie Forum dat ebm-papst Benelux op 21 en 22 september organiseert. Aan de hand van een aantal unieke seminars deelt ebm-papst haar vakkennis tijdens dit forum graag met geïnteresseerde vakgenoten.

 
14 jun 2016 Gasventilator voor grote applicaties tot twee megawatt

Ebm-papst breidt haar product porfolio uit met een nieuwe high-performance gasventilator voor een verwarmingsvermogen tot twee megawatt. Hierdoor ontstaan nieuwe toepassingsmogelijkheden voor decentrale verwarmingsoplossingen.

31 mei 2016 Axiaal ventilator met geïntegreerde diffusor

Het verwarmen van deze tijd vraagt om nieuwe concepten waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame energie in plaats van fossiele brandstoffen. Zodoende worden warmtepompen steeds populairder. Moderne EC ventilatoren zorgen ervoor dat deze warmtepompen uiterst efficiënt, duurzaam en met een laag geluidsniveau functioneren. Ventilator- en motorspecialist ebm-papst zet hiermee een nieuwe standaard.

04 mei 2016 CEO Rainer Hundsdörfer verlaat ebm-papst

Rainer Hundsdörfer (58), CEO van de ebm-papst Group, heeft in onderling overleg op 30 april 2016 ebm-papst, marktleider op het gebied van ventilatoren en motoren, verlaten. Aanleiding hiervoor is een verschil in opvattingen over de toekomstige bedrijfsvoering.

 
26 apr 2016 NiQ: De nieuwste generatie energiebesparende motoren

De NiQ, een aandrijfmotor voor koude verdeling in verdampers en voor koeling in condensors, is een doorontwikkeling van de succesvolle iQ-motoren serie van ebm-papst. De EC motor overtuigt door verdere rendementsverhoging en kostenoptimalisatie. De NiQ is eveneens bruikbaar in de voedingsmiddelenindustrie.

12 apr 2016 ebm-papst op de Hannover Messe 2016: Industrie 4.0 en ‘Internet of Things’

Ventilatorspecialist ebm-papst legt de focus van haar stand (Hal 15, stand F31) op de Hannover Messe Industrie (HMI) van 25 tot en met 29 april 2016 op Industrie 4.0 en het interconnected “Internet of Things”. Het partnerland dit jaar is de USA, waar ebm-papst al sinds 1980 aanwezig is met inmiddels twee vestigingen en in totaal 300 medewerkers.

12 apr 2016 Axiaal ventilator voor hoog rendement verdampers

De ‘AxiCool’ serie van ebm-papst is uitgebreid met een nieuwe ventilator voor verdampers in bouwgrootte 500, 630 en 800. De ventilatoren zijn speciaal ontwikkeld voor de commerciële en industriële koelsector. De nieuwe AxiCool ventilatoren zijn ideaal voor gebruik in hoog rendement verdampers en luchtkoelers, die men bijvoorbeeld tegenkomt in grote koelhuizen en productiefaciliteiten in de voedsel- en voedselverwerkingsindustrie.

29 mrt 2016 Opening eerste deel nieuwe productiefaciliteiten St. Georgen

Na twaalf maanden intensief bouwen, is het eerste gedeelte van de productiefaciliteiten St. Georgen, Hagenmoos feestelijk geopend. Ebm-papst, marktleider op het gebied van ventilatoren en motoren, heeft €5 miljoen euro geïnvesteerd in een 3800m2 grote productiefaciliteit.

 
23 mrt 2016 Nieuwe, compacte diagonaal ventilator voor filter-fan-units

ebm-papst Mulfingen heeft speciaal voor gebruik in filter-fan-units een diagonaal ventilator met bouwgrootte 200 ontwikkeld. Deze ventilator is gebaseerd op de nieuwe diagonale waaier en is zowel in AC als EC versies beschikbaar. De afmetingen van de ventilator zijn identiek aan de marktstandaard, waardoor de nieuwe diagonaal ventilator eenvoudig om te zetten is, zonder dat aanpassing van de applicatie nodig is.

03 feb 2016 OptiMax 63: compacte, hoog belastbare planetaire reductie

Veel toepassingen in de industriële automatisering, interne transportsystemen en machinebouw vragen om compacte en krachtige aandrijvingen. Aandrijfspecialist ebm-papst biedt een modulair systeem waarbij gebruikers, op basis van de toepassing, een motor kunnen combineren met verschillende reductiekasten.

14 jan 2016 ebm-papst neemt elektronicaspecialist IKOR over

ebm-papst, wereldwijd marktleider op het gebied van ventilatoren en motoren, heeft op 1 januari 2016 de Spaanse elektronicaspecialist IKOR overgenomen. Hiermee vergroot het bedrijf, met het hoofdkantoor in Mulfingen (Baden-Württemberg) haar kennis en kunde op het gebied van ontwikkeling en productie van elektronica. Bovendien versterkt de overname onder andere de marktpositie in Noord-Amerika en China.

12 jan 2016 Nieuwe high-performance DC axiaal ventilator in de 119 x 119 mm serie

De moderne, compacte apparaten van tegenwoordig stellen hoge eisen aan warmteafvoer. De oplossing hiervoor: compacte, high-performance ventilatoren. Met de nieuwe 4300N biedt ventilatorspecialist ebm-papst een nieuwe high-performance ventilator die meer koelt, met minder geluid.