Nieuws

In dit overzicht vindt u alle persberichten en actueel nieuws over ebm-papst.

Date Description Download
18 dec 2017 ebm-papst Benelux wenst u fijne feestdagen!

Vanwege de feestdagen is ebm-papst Benelux in de week van 25 tot en met 29 december gesloten. Vanaf 2 januari 2018 staan onze medewerkers weer voor u klaar! ebm-papst Benelux wenst u alvast prettige feestdagen en een succesvol 2018!

 
11 sep 2017 Ventilator voor motorkoeling in hybride bussen

Hybride en elektromotoren worden in toenemende mate gebruikt voor bussen en vervangen steeds meer de traditionele verbrandingsmotoren. ebm-papst staat op de Busworld in Rambla South, Nr. R44, Kortrijk (België) van 20 tot 25 oktober 2017. Zij presenteert een nieuwe, krachtige ventilator voor motorkoeling die bestendig is tegen straatvuil.

21 jun 2017 ebm-papst bouwt nieuwe fabriek in Lauf

De ebm-papst Groep, wereldmarktleider op het gebied van ventilatoren en motoren, investeert 13 miljoen euro in een nieuw gebouwencomplex op de bedrijfslocatie ebm-papst ZEITLAUF in Lauf dichtbij Nuremberg (Duitsland). In drie bouwfases zullen binnen twee jaar een kantoor en twee fabrieksfaciliteiten afgerond worden.

23 mei 2017 Ventilator is lieveling van de jury

De ebm-papst axiaal ventilator AxiBlade heeft de iF Design Award 2017 in de categorie "product" gewonnen. De daarbij behorende marketing campagne haalde goud bij de Duitse Stevie Awards 2017 en werd als "lancering van het jaar" bekroond.

16 mei 2017 Interface van de toekomst

Doorgaans zijn koelvitrines in een supermarkt voorzien van 2 ventilatoren per strekkende meter die bijna 24 uur per dag draaien. Voor deze toepassing zijn de robuuste en compacte energiebesparende ventilatoren met hoogrendement GreenTech EC-motoren van ebm-papst zeer geschikt. Deze ventilatoren beschikken nu ook over een MODBUS-RTU-interface voor het monitoren, controleren en regelen van onder andere het toerental op afstand.

09 mei 2017 Plat – maar indrukwekkend!

Ventilatoren in koel- en diepvriesmeubels draaien een groot deel van de tijd, en hebben daardoor bijzonder veel potentie voor energiebesparingen. De bewezen energiebesparende GreenTech EC-motor van ebm-papst is nu ook beschikbaar met diagonale waaier voor bijzonder krappe ruimtes in de achterwanden van gekoelde vitrines.

09 mei 2017 Radiaal ventilator in scroll behuizing

Ventilator specialist ebm-papst heeft een passende oplossing voor de steeds strikter wordende regelgeving met betrekking tot het rendement van ventilatie-units voor woonhuisventilatie. De nieuwe centrifugaal ventilatoren bieden naast een hoog rendement nu ook verbeterde mogelijkheden van communicatie en aansturing en zijn tevens stiller dan de gebruikelijke marktstandaard.

02 mrt 2017 Ventilatoren voor olie gekoelde transformatoren

Bij het gebruik van grote transformatoren wordt naast olie ook gekoeld met ventilatoren om schade door oververhitting te voorkomen ondanks de zo klein mogelijke koeloppervlaktes. ebm-papst heeft voor deze toepassing speciale ventilatoren ontwikkeld, die voldoen aan de speciale eisen voor wat betreft levensduur en bestendigheid tegen zoutnevel. Dankzij de EC-technologie worden tevens zgn. "hot spots" bij de warmtewisselaar vermeden.

28 feb 2017 Een onafhankelijke oplossing

Of het nu in de keuken, tuin, werkplaats of op kantoor is - de winnaars van de 2017 pro-K award weerspiegelen het brede spectrum van kunststof toepassingen. Tijdens de prijsuitreiking in Frankfurt op 12 januari 2017 ontving ebm-papst een award voor haar AxiCool serie - axiaal ventilatoren voor verdampers en koelapparatuur - in de categorie elektrische apparatuur. In totaal werden er meer dan honderd inzendingen toegelaten tot de competitie.

28 feb 2017 Innovatie en efficiëntie

De ISH is 's werelds grootste beurs voor innovatieve vormgeving van badkamers en energie-efficiënte verwarmings- en klimaattechniek. Dit jaar van 14 tot en met 18 maart in Frankfurt. De motoren- en ventilatorenspecialist ebm-papst staat in hal 11.0, stand B90 en toont daar haar nieuwste energiebesparende ventilatoren voor airconditioning en condensatietechniek.