Nieuws

ebm-papst koopt gearbox specialist Zeitlauf.

De ebm-papst Group, wereldmarktleider op het gebied van motoren en ventilatoren, zal vanaf 1 januari 2013 samen gaan werken met gearbox fabrikant Zeitlauf.

ebm-papst koopt Zeitlauf

De technologiegroep (gevestigd in Mulfingen Baden-Württemberg, Duitsland) ziet de samenwerking als een verbetering voor de "Industrial Drive Engineering" afdeling van ebm-papst.

"De overname zal ons de kans geven om aandrijfoplossingen met betrekking tot motoren, gearboxen en software-ondersteunde besturingstechnieken in de toekomst te optimaliseren.’’ legt Rainer Hundsdörfer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de ebm-papst Group uit in een interview. "Het bedrijf is van strategisch belang voor ebm-papst. Het vormt een aanvulling op onze deskundigheid op het gebied van aandrijftechniek en zal ook een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen van onze bedrijfslocatie St. Georgen, aldus Hundsdörfer.

Dirk Schallock, Managing Director van ebm-papst St. Georgen, de thuisbasis van de Industrial Drive Engineering divisie, is er zeker van dat deze uitbreiding en de nieuwe mogelijkheid om aandrijfoplossing te voltooien een juiste stap is naar de toekomst. "Onze jarenlange positieve zakelijke relatie geeft ons een goede reden om blij te zijn met deze overname.’’

Het bedrijf Zeitlauf is gevestigd in de Frankische stad Lauf (bij Neurenberg) en wordt gezien als een specialist voor industriële tandwielkasten. Het assortiment omvat planetaire, tandwiel en hoekige gearboxen. Zeitlauf heeft 280 medewerkers, waarvan 25 stagiaires, en genereert een jaarlijkse omzet van ongeveer 33 miljoen euro.

Thomas Horz, Managing Director van Zeitlauf: "De samenwerking met ebm-papst zal ons de gelegenheid geven om ons technologisch leiderschap uit te breiden. De toegang die we zullen krijgen tot de wereldmarkt zal nog meer groei mogelijk maken voor Zeitlauf.’’

De overeenkomst komt na jaren van succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven. Beide partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs niet te openbaren.

Saloua Afrir
Stagiaire Marketing
Phone: 0492 502 919
Fax: 0492 502 950
E-Mail: saloua.afrir@nl.ebmpapst.com
Internet: www.ebmpapst.nl