Nieuws

Veilig en aangenaam met de trein door deuraandrijvingen en ventilatoren van ebm-papst

ebm-papst presenteert de huidige trends in ventilatoren en motoren binnen de spoorwegtechnologie van 23.09 – 26.09.2014 op de InnoTrans beurs in Berlijn. Een highlight op stand 227 in hal 3-1.a is de presentatie van een deuraandrijving met geïntegreerde functies van ebm-papst ZEITLAUF, een voorbeeld van de R&D expertise van ebm-papst. Daarnaast zal ebm-papst ook de bewezen RadiCal 110 VDC serie energiezuinige ventilatoren voor airconditioners presenteren.

De deuraandrijving met geïntegreerde functies van ebm-papst ZEITLAUF.
 
110 VDC RadiCal ventilatoren zijn energiezuinig en hebben een traploze toerenregeling.

In de toekomst zal een deuraandrijving met geïntegreerde functies, klant specifiek ontwikkeld door ebm-papst ZEITLAUF, zorgen voor veilig en efficiënt instappen in treinen. Deze aandrijving opent en sluit de treindeuren niet alleen, maar zorgt ook voor vergrendeling zolang de trein in beweging is. Het maakt ook noodontgrendeling, remote isolation en externe bediening van het deurslot mogelijk. Al deze functionaliteiten heeft ebm-papst ZEITLAUF geïntegreerd in één compact systeem dat storingsgevoeligheid minimaliseert, de benodigde inbouwruimte reduceert, en daarmee service- en materialenkosten bespaart.

De bewezen technologie van ebm-papst RadiCal ventilatoren, verzekeren een aangenaam klimaat in treinen. Deze 110 VDC backward curved radiaalventilatoren hebben een zeer hoog motorrendement (tot 85%), een laag geluidsvermogen niveau, een traploze toerenregeling en zijn uiterst compact. Ze bieden tevens een hoge IP-beschermingsgraad, tot IP54, afhankelijk van de inbouwpositie. Ventilatoren in deze serie gaan vrijblazend tot meer dan 4.000 m³ / h. 110 VDC RadiCal ventilatoren zijn verkrijgbaar in diameters van 190 mm tot 355 mm.

Denise Steenbakkers
Marketing & Communication
Phone: +31 (0)492 50 29 61
E-Mail: denise.steenbakkers@nl.ebmpapst.com
Internet: www.ebmpapst.nl