Persbericht

Innovatie en efficiëntie

De ISH is 's werelds grootste beurs voor innovatieve vormgeving van badkamers en energie-efficiënte verwarmings- en klimaattechniek. Dit jaar van 14 tot en met 18 maart in Frankfurt. De motoren- en ventilatorenspecialist ebm-papst staat in hal 11.0, stand B90 en toont daar haar nieuwste energiebesparende ventilatoren voor airconditioning en condensatietechniek.

VG 100, ventilator voor condenserende ketels

RadiCal in een scrollbehuizing voor woonhuisventilatie

Voor de toepassing in woonhuisventilatie met en zonder warmteterugwinning biedt ebm-papst een enkel aanzuigende EC-ventilator met RadiCal waaiers in een scroll behuizing: de RadiCal, een radiaal ventilator met achterovergebogen schoepen bereikt een wezenlijk hogere efficiëntie in vergelijking met dubbel aanzuigende radiaalventilatoren met voorovergebogen schoepen . Tegelijkertijd wordt het geluidsniveau door de geoptimaliseerde spiraalbehuizing gereduceerd. Wanneer er aan de inlaatzijde een FlowGrid wordt toegevoegd kan het geluidsniveau verder worden geoptimaliseerd.

Ventilatietechniek

De RadiPac EC radiaalventilatoren, speciaal ontworpen voor gebruik in luchtbehandelingskasten, zijn uitgerust met de zeer efficiënte RadiPac Airfoil aluminium waaiers. Het compacte plug-and-play systeem in een stapelbaar kubusvorm wordt voor het eerst getoond op de ISH in de bouwgrootte 630-1.000. De kubusvormige constructie is geoptimaliseerd zodat deze geen invloed heeft op de aerodynamica en akoestiek. Dankzij de geïntegreerde toerenregeling en MODBUS-RTU-interface past de RadiPac perfect bij elke vorm van klimaatregeling.

Ventilator VG 100 voor condenserende ketels

In de verwarmingstechniek gaat ebm-papst met de nieuwe ventilator VG 100 voor condenserende ketels mee met de trend naar steeds meer comfort. De ventilator heeft een vermogensbereik van 5-50 kW – een verhoogde bovengrens en zorgt bijvoorbeeld voor een snellere verwarming van water in combi-ketels. De VG 100 overtuigt ook met een hoge energie-efficiëntie, een laag geluidsniveau en compacte afmetingen. Deze nieuwe ventilator voor condenserende ketels is de eerste ventilator in een nieuwe reeks modulaire gasventilatoren van ebm-papst.

Denise van Roosmalen
Marketing & Communication
Phone: (+31) 0492 502 952
Fax: (+31) 0492 502 950
E-Mail: denise.van.roosmalen@nl.ebmpapst.com
Internet: www.ebmpapst.nl