Persbericht

Interface van de toekomst

Doorgaans zijn koelvitrines in een supermarkt voorzien van 2 ventilatoren per strekkende meter die bijna 24 uur per dag draaien. Voor deze toepassing zijn de robuuste en compacte energiebesparende ventilatoren met hoogrendement GreenTech EC-motoren van ebm-papst zeer geschikt. Deze ventilatoren beschikken nu ook over een MODBUS-RTU-interface voor het monitoren, controleren en regelen van onder andere het toerental op afstand.

De MODBUS-RTU-interface bij de energiebesparende ventilatoren maken monitoren, controleren en regelen op afstand mogelijk.

Controle op afstand tijdens gebruik
De energiebesparende ventilatoren van ebm-papst zijn sinds jaren de eerste keus wanneer het gaat om energiebesparende en betrouwbare koeling in supermarkten. Deze axiaal ventilatoren zijn meestal ontworpen voor de plaatsing onder de schappen van koel- en diepvriesmeubels. Met de nieuwe interface voor MODBUS-RTU communicatie kan monitoren, controleren en het regelen van de ventilator tijdens het gebruik en in real time op afstand worden uitgevoerd zodat gebruikers snel kunnen reageren op veranderende situaties. Operationele parameters zoals bijv. dag/nacht modus of de gevraagde luchtstroom kan hier snel aangepast worden

Preventief onderhoud voorkomt stilstand
Tegelijkertijd vergemakkelijkt het vastleggen van draaiuren preventief onderhoud waarbij uitval effectief voorkomen kan worden. Treedt uitval toch op, dan zijn de betreffende ventilatoren makkelijk te vinden dankzij de MODBUS-RTU communicatie. De "fail-safe" functie zorgt voor een veilige werking ook bij het ontbreken van BUS-communicatie; de ventilatoren blijven met het ingestelde toerental lopen.

Extra energiebesparing door middel van een verminderde vraag naar koeling
Met netwerkapparaten kan de algehele efficiëntie van het systeem aanzienlijk worden vergroot door het gebruik van een vraag gestuurde toerentalregeling bij de afzonderlijke units. Specifieke snelheden kunnen worden ingesteld via de RSA en RSB bekabeling. Vanwege het verminderde benodigde koelvermogen vermindert ook de compressorcapaciteit, wat gunstig is voor het totale energieverbruik.

Mechanische compatibiliteit
De waaiers zijn aerodynamisch geoptimaliseerd, waardoor de fans erg stil zijn. De energiebesparende ventilator komt bovendien, - zeer milieuvriendelijk – zonder dat hier een extra lak bij aangebracht is. De nieuwe MODBUS-RTU versie is mechanisch compatibel met de bestaande ESM-serie. De 24 VDC voeding en eenvoudige plug & play aansluiting maken het eenvoudig te installeren op het GBS-systeem en zeer veelzijdig. De ventilatoren zullen verkrijgbaar zijn vanaf juli 2017.

Denise van Roosmalen
Marketing & Communication
Phone: +31 (0)492 50 29 52
E-Mail: denise.van.roosmalen@nl.ebmpapst.com
Internet: www.ebmpapst.nl