Persbericht

de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@4ee2da23

ebm-papst bouwt nieuwe fabriek in Lauf

De ebm-papst Groep, wereldmarktleider op het gebied van ventilatoren en motoren, investeert 13 miljoen euro in een nieuw gebouwencomplex op de bedrijfslocatie ebm-papst ZEITLAUF in Lauf dichtbij Nuremberg (Duitsland). In drie bouwfases zullen binnen twee jaar een kantoor en twee fabrieksfaciliteiten afgerond worden.

ebm-papst investeert 13 miljoen in ebm-papst ZEITLAUF, Lauf.

Sinds 2013 is de aandrijfspecialist ZEITLAUF een onderdeel van de wereldwijde ebm-papst Groep. In Lauf ontwikkeld en produceert ebm-papst aandrijftechniek zoals bijvoorbeeld planetaire-, tandwiel- en haakse kasten.

Stefan Brandl, voorzitter van de raad van bestuur van de ebm-papst Groep, beschouwt de investering als een ruimtelijke uitbreiding die door de constante groei van de dochteronderneming noodzakelijk is. En aan de andere kant verklaart hij: "De locatie van Lauf is van strategisch belang bij de verdere ontwikkeling van onze systeemkundigheid." Bovendien is het bouwproject een duidelijke inzet voor de langetermijn zekerheid van de locatie en haar medewerkers .

De baanbrekende ceremonie voor het gebouw van bijna 10.000 m² is gepland voor de vroege herfst. Zoals het typisch is voor ebm-papst, heeft het nieuwe gebouw een modern, milieuvriendelijk ontwerp.

Denise van Roosmalen
Marketing & Communication
Phone: +31 (0)492 50 29 52
E-Mail: denise.van.roosmalen@nl.ebmpapst.com
Internet: www.ebmpapst.nl
de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@4ee2da23