Persbericht

Compacte radiaal ventilator voor autostoel ventilatie

Moderne autostoelen zijn meer dan alleen een stoel. Ze bieden zijdelingse steun, kunnen individueel worden aangepast, voldoen aan veiligheid gerelateerde eisen en helpen de bestuurder zich beter te concentreren dankzij de ontspannen zitpositie en de bekleding met airconditioning. De specialist voor automobieltoepassingen, ebm-papst uit St. Georgen, biedt met de RL 5X-ventilator een bijzonder compacte radiaal ventilator voor airconditioning in autostoelen.

Bijzonder compacte radiaal ventilator voor stoelventilatie, de RL 5X

Deze ventilator is geschikt voor complexe zitsystemen die weinig inbouwruimte hebben Een grote drukverhoging bij een laag trillings- en geluidsniveau, zorgen ervoor dat de ventilator praktisch geluidloos zijn werk kan doen. Dankzij de grote drukstijging van de RL 5X-ventilator kan de luchtstroom die nodig is voor comfortabelere airconditioning naar de bestuurder altijd worden bereikt, zelfs in dicht geweven stoffen of functionele matten.

Discrete prestaties
De naar keuze pulsbreedte- of lineaire snelheidsgeregelde ventilator (85 x 80 x 25 mm) zuigt de lucht in axiale richting aan en blaast radiaal uit. Er kan een luchtopbrengst van tot 10 l/s en een toename in druk tot 150 Pa worden bereikt. De levensduur van een voertuig is gemiddeld 15 jaar of 300.000 km, wat ongeveer 8000 draaiuren betekent, die de ventilator aanzienlijk overtreft. Het bedrijfsspanningsbereik ligt in de automobielsector gewoonlijk tussen 9 en 16 VDC. De driefasige sinus gecommuteerde motor voldoet aan de testspecificaties van LV124 en werkt in het temperatuurbereik van -40 tot +85 ° C. De geluidsproductie hangt af van de specifieke installatieomstandigheden, maar gewoonlijk is het geluidsniveau van de ventilator lager dan het motorgeluid van de auto.

Denise van Roosmalen
Marketing & Communication
Phone: +31 (0)492 50 29 52
E-Mail: denise.van.roosmalen@nl.ebmpapst.com
Internet: www.ebmpapst.nl