Nieuws

de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@29b6521e

Persbericht: Energiebesparing was nog nooit zo krachtig en stil

Onze aerodynamisch geoptimaliseerde axiaal ventilator met geïntegreerde diffusor: de AxiCool! Onze AxiCool ventilatoren, geschikt voor met name krachtige verdampers in industriële en commerciële koelsystemen, hebben de juiste eigenschappen om met de kou om te gaan.

De speciale constructie van de AxiCool werkt ijsvorming tegen en optimaliseert de ontdooicycli. Zo zijn zowel het gepatenteerde wandringsysteem als de ventilatorbladen gemaakt van een duurzaam kunststofmateriaal dat minder gevoelig is voor ijsvorming dan metaal. Het is tevens mogelijk om een verwarmingslint rechtstreeks in het wandringsysteem te plaatsen, om onnodige warmteoverdracht naar de directe omgeving te vermijden. IJsvorming tussen de axiaal bladen (schoepen) en de wandring, wat de ventilator kan blokkeren, wordt hiermee voldoende voorkomen.

Opstaande randen aan de binnenkant van de wandring zorgen ervoor dat het condenswater in een opvangbak kan lopen. Bij opgeslagen levensmiddelen moet besmetting met opspattend water worden voorkomen. Ook hier biedt het kunststof materiaal zo zijn voordelen.

Omdat er in verdampers een hoge tegendruk heerst, is er een zogenaamde diffusor in combinatie met een luchtgeleider geconstrueerd. Door het minimaliseren van stromingsturbulentie zorgt dit geïntegreerde luchtgeleidingssysteem voor maximaal rendement en minimaal geluid. Hierdoor kan de luchtopbrengst, in vergelijking met conventionele ventilatoren met een kleine instroomring, met maximaal 12% stijgen, terwijl het geluidsniveau met maximaal 3 dB (A) afneemt. Kortom: De AxiCool brengt meer lucht met minder energie en minder geluid.

Dankzij speciale lagers en vetten die worden gebruikt zijn alle uitvoeringen bestand tegen temperaturen tot -40 °C. Standaard voldoen de ventilatoren aan beschermingsgraad IP55.

Met behulp van de MODBUS interface kan de ventilator makkelijk worden aangestuurd en uitgelezen. Dit maakt de AxiCool, die beschikbaar is in de maten 300, 350, 450, 500, 630 en 800 mm, een echte Plug & Play unit.

de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@29b6521e