Nieuws

Persbericht: Een slimme oplossing: de RadiCal G3G190.

Plug & Play centrifugaal ventilator met geïntegreerde volumestroomregeling voor o.a. woonhuisventilatie. Deze ventilator, type G3G met waaierdiameter 190 mm, combineert een hoog rendement met een laag geluidsniveau.

Onze nieuwe RadiCals in behuizing creëren een ideale balans tussen luchtaanvoer en -afvoer voor o.a. woonhuisventilatie.

De afgelopen jaren zijn veel fabrikanten van woonhuisventilatie vanwege het hogere rendement overgestapt van ventilatoren met voorwaarts gekromde schoepen naar RadiCal ventilatoren met achterover gebogen schoepen. Door deze ventilatoren te combineren met de nieuwe innovatieve scrollbehuizing en geïntegreerde constant volume elektronica, maakt ebm-papst wederom een flinke stap richting een nog zuinigere, stillere en nauwkeurige constant volume geregelde ventilator.

Het belangrijkste kenmerk van deze RadiCal is dat het geen los apparaat betreft, maar een ‘alles in één’ totaaloplossing is. In deze ventilator zitten verschillende functies geïntegreerd, waaronder de eerdergenoemde flowmeter, maar ook een temperatuursensor en de relatieve vochtigheid sensor. De mogelijkheden om de ventilator aan te sturen en uit te lezen zijn sterk verbeterd door de modbus-rtu aansluiting. Daarnaast kunnen andere sensoren eenvoudig verbonden worden met de ventilator.

Voor de installateur is het installatiegemak een groot voordeel. Luchtvolumes worden automatisch ingeregeld zodat er geen omkijken meer naar is. Dit scheelt tijd en geeft zekerheid dat het systeem goed werkt. De RadiCal radiaalventilatoren in scrollbehuizing zijn als Plug & Play systeem verkrijgbaar in de bouwgrootte 190 en 225 mm met drie motorvermogens: 85, 115 en 170 Watt. De uitvoering met een waaierdiameter met 160 mm is momenteel in ontwikkeling.